Lopuksi

Olet nyt opetellut koko kanajärjestelmän. Onnittelut!

Olet saanut valmiiksi ensimmäisen urakkasi matkalla japanin oppimiseen. Käytä kananlukutaitojasi mahdollisimman usein, ja ennen pitkää huomaat ettet enää tarvitse opettelemiasi muistisääntöjä lainkaan.

Japani on suomalaisille hyvin helppo kieli oppia, koska se on suomen tapaan agglutinoiva kieli - sanoista muodostetaan uusia sanoja lisäämällä niiden perusmuotojen perään päätteitä (esimerkiksi Utawarerumonon voi suomentaa "laulettava", englanniksi sama asia on ilmaistava sanajonolla "the one being sung"). Englantia (joka puolestaan on isoloiva kieli) äidinkielenään puhuville japani on paljon vaikeampaa; jotkut englanninpuhujat ovat jopa traumatisoituneet kosketuksestaan agglutinoiviin kieliin niin pahasti, että ovat kirjoittaneet kokemuksistaan kirjallisuuden klassikkoteoksia.

Kielen itsensä oppimiseen löytyy kasapäin nettisivuja, kirjoja ja kursseja, joten ei siitä sen enempää. Edessäsi seisoo enää yksi lannistava este, jota varmasti olet miettinyt jo aiemminkin: kanjit. Voit lukea niistä lisää tämän sivuston lyhyeltä kanjisivulta, joka selventää ongelmia niiden oppimisessa.

Tässä vaiheessa sinun kannattanee lukea sivut dakutenista ja handakutenista, yoo'oneista sekä choo'onista ja sokuonista uudelleen; niiden listat ja esimerkit näyttävät varmasti nyt huomattavasti vähemmän vaikeaselkoisilta.

Kiitos tämän sivuston käytöstä, ja muista että uuden kielen opetteleminen on yksi hyödyllisimpiä asioita joita ihminen voi vapaa-ajallaan tehdä!

Kanojen käyttö :

Hiraganat :

Katakanat :

Muuta :